Tagtik

Wie zijn de sterren van Marokko?

Vandaag openen Marokko en Iran hun wereldbeker met een duel in het Sint-Petersburgstadion. Deze openingswedstrijd in groep B gaat om 17.00 uur van start. We laten u graag kennismaken met drie sterren van het Marokkaanse elftal.

Mbark Boussoufa, voetbalminnend België kent hem: hij maakte het goede weer bij KAA Gent en vooral bij RSC Anderlecht. Hierna trok hij naar Rusland om er bij Anzhi Makhachkala en vervolgens Lokomotiv Moskou voor technische versterking te zorgen. Hierna maakte 'Bouss' een teleurstellende terugkeer naar Gent, waar hij misschien wel niet zo enthousiast werd ontvangen door Hein Vanhaezebrouck. De tweevoudige gouden schoen van de JPL, herlanceerde vervolgens zijn carrière bij Al Jazira, dat hij dirigeerde naar de halve finales van het WK voor clubs. Daarnaast speelde hij een belangrijke rol bij de kwalificatie van de Atlasleeuwen voor het WK door alle acht Afrikaanse kwalificatiewedstrijden te spelen.

Het succes van de solide Marokkaanse defensie is grotendeels aan Mehdi Benatia te danken. Deze atletische verdediger met een uitstekende techniek speelt bij Juve en is een geboren organisator. Benatia is een ervaren voetballer en droeg onder meer het shirt van Marseille, AS Roma, Bayern München en Juventus. Benatia scoorde ook het beslissende doelpunt (0-2) in Ivoorkust tijdens de play-offs.

Ook al telt hij amper 20 caps bij de Atlasleeuwen, verwachten de Marokkaanse supporters heel wat van Mehdi Carcela. De in 2018 naar Standard teruggekeerde flankspeler groeide terug naar zijn beste niveau. De Belgische Marokkaan was dé draaischijf van Play-Off 1 en heeft de opmars van Standard bijna in zijn eentje bewerkstelligd. Bovendien kent hij de Russische stadions en de sfeer aangezien hij twee jaar bij Anzhi Makhachkala speelde.

(Skwadra by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren