Tagtik

Wie zijn de sterren van Polen?

Dinsdag komen de landen uit groep H op het WK voor het eerst in actie. Een belangrijke groep om te volgen, want als de Rode Duivels (uit groep G) doorstoten naar de volgende ronde, komen ze uit tegen een tegenstander uit groep H.

Polen is het land uit groep H dat het hoogst gerangschikt staat op de FIFA-ranglijst: de Polen staan momenteel op plaats 8.

Dé ster bij Polen is Robert Lewandowski. Met 52 doelpunten voor zijn vaderland is hij de topschutter aller tijden bij Polen. De aanvoerder wordt in augustus 30 en moet dus op het WK in Rusland op het toppunt van zijn kunnen zijn. In de kwalificatiecampagne liet hij zich van zijn productiefste kant zien: hij scoorde maar liefst 16 keer. Niemand deed beter in de Europese kwalificatiegroepen.

In de spits heeft aanvoerder Lewandowski Arkadiusz Milik naast zich, de 24-jarige aanvaller van Napoli en dus ploegmaat van Dries Mertens. Bij de Partenopei werd zijn opgang al twee seizoenen gestuit door blessureleed: twee keer miste hij de eerste seizoenshelft door gescheurde kruisbanden.

En wie weet komt Lukasz Teodorczyk, een van de 14 WK-gangers uit de Jupiler Pro League, in actie...

(Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren