Tagtik

Wie zijn de sterren van Senegal?

Het WK is al dinsdag al aan zijn zesde dag toe en eindelijk mag ook Senegal in actie komen. De nummer 27 van de FIFA-ranglijst neemt het op tegen Polen in Moskou.

Bij de Leeuwen van de Teranga is het uitkijken naar Sadio Mané, de ‘Ronaldinho’ van Senegal. De 26-jarige aanvaller zit al aan 51 interlands met de Leeuwen en kan op het WK in Rusland de verloren finale in de Champions League met Liverpool vergeten. Hij debuteerde in 2012 voor de nationale Senegalese ploeg en vocht zich via Metz, Salzburg, Southampton een weg naar de top: Liverpool legde 41 miljoen euro neer voor de voetballer die in zijn jeugd de bijnaam ‘Ronaldinho’ kreeg van zijn vrienden.

Cheikhou Kouyaté is een andere naam die de Belgische voetballiefhebbers nog zullen kennen. De aanvoerder van Senegal is al vier jaar weg uit de Jupiler Pro League, maar zal toch nog altijd populair zijn bij de supporters van Anderlecht: de 28-jarige verdediger speelde ook bij FC Brussels en Kortrijk en pakte tussen 2008 en 2014 vier landstitels bij paars-wit. In 2014 trok hij naar West Ham. De ‘Vieira’ van Senegal heeft ondertussen al 46 interlands op zijn actief en blijft een van de steunpilaren van de Senegalezen.

(Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren