Tagtik

Wie zijn de sterren van Uruguay?

Tweevoudig wereldkampioen Uruguay denkt al decennialang met weemoed terug aan de glorietijden van 1930 en 1950. In 2010 leek deze succesperiode terug te komen, maar het Uruguayaanse schip strandde uiteindelijk op de vierde plek. Acht jaar later ambieert coach Tabarez niets minder dan... de wereldtitel! Gek of realistisch?

In de aanval beschikt Tabarez uiteraard over twee uitzonderlijke spelers: Luis Suarez en Edinson Cavani. Ook in de verdediging staat een ijzersterk duo: Diego Godin en José Maria Gimenez die ook bij Atlético Madrid de rangen gesloten houden.

Luis Suarez zal tijdens de poulefase op dit WK normaal gezien de 100 interlands overschrijden. Met één doelpunt om de twee wedstrijden heeft hij een onuitwisbare stempel gedrukt op de recente geschiedenis van La Celeste.

In de aanval heeft hij Edinson Cavani naast zich. Hij draagt al meer dan 10 jaar lang met fierheid en succes het shirt van zijn nationale ploeg. El Matador is de beste aanvaller uit de geschiedenis van PSG. Zijn hallucinante statistieken bezorgen hem heel wat vertrouwen voor aanvang van dit WK. In de 15 kwalificatiewedstrijden van Uruguay was hij goed voor 10 doelpunten.

(Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren