Tagtik

Wilders: "We geven ons grondgebied weg aan kalifaatjes"

Filip Dewinter en Geert Wilders hebben vrijdag geen 'islamsafari' kunnen doen in Molenbeek, maar geven de strijd tegen de islamisering niet op. Geert Wilders, de partijleider van de Partij voor de Vrijheid PVV, wil massademonstraties organiseren tegen de islamisering in België en Nederland.

"We wilden niet naar Molenbeek gaan om te demonstreren, maar om een statement te maken. We zijn ons grondgebied aan het weggeven aan kleine kalifaatjes als Molenbeek", zo verklaarde de Nederlandse politicus op een persconferentie die hij vrijdag samen met Filip Dewinter hield. "We moeten eindelijk in verzet komen, democratisch en geweldloos. We moeten massademonstraties organiseren."

"Een gekozen parlementariër moet op elke vierkante meter van zijn terroritorium kunnen komen. We wilden vanmorgen aantonen in Molenbeek dat dit ons grondgebied is en niet een soort Raqqa, maar door het handelen van de burgemeesters blijkt dat het wel degelijk gaat om moslim-enclaves", aldus Wilders over het verbod van de 'islamsafari'. "Moslims reizen makkelijker dan gekozen volksvertegenwoordigers, die met arrestatie worden bedreigd als ze hun eigen grondgebied of dat in een buurland willen bezoeken."

Francoise Schepmans, burgemeester van Molenbeek, had donderdag de bijeenkomst verboden in een politieverordening, uit vrees voor de verstoring van de openbare orde.

(Fausto by Tagtik/Source: DS, AD/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren