Tagtik

'Winkeldief loopt zich dood'

Donderdagavond hadden twee winkeldieven hun zinnen gezet op het Aldi-filiaal van het Oost-Vlaamse Meerbeke, deelgemeente van Ninove. Alerte supermarktmedewerkers hebben echter onmiddellijk de achtervolging ingezet op de mannen die te voet waren weggevlucht met hun gestolen koopwaar.

Een van de mannen verdween onmiddellijk, maar een andere dief kon zich niet snel uit de voeten maken. Omdat de dief toch een kleine voorsprong had, besloot een werknemer van de Aldi om een bestelwagen tegen te houden en zo de achtervolging op de winkeldief verder te zetten. Amper twee kilometer verder haalden ze de winkeldief in, maar die was er slecht aan toe.

De ingehaalde winkeldief zakte in elkaar door een hartaanval. "De man is nog heel lang ge­reanimeerd. Maar uiteindelijk hebben de hulpdiensten het opgegeven", zegt een buurtbewoner in Het Nieuwsblad. De dief stierf tijdens zijn vlucht uit de supermarkt.

TV Oost meldt zondag dat de man vermoedelijk door de inspanning en adrenaline een hartaanval kreeg en vervolgens stierf.

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad - TV Oost/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren