Tagtik

WK-hofleveranciers: Premier League en Man City

Alle spelers die naar het WK in Rusland mogen, zijn gekend. De 32 deelnemende landen zijn goed voor 736 voetballers en de meeste spelers daarvan zijn in clubverband actief in de Premier League. Met 124 spelers is de Engelse competitie hofleverancier, voor de Spaanse Liga (81 spelers) en de Duitse Bundesliga (67). Daarna volgen de Italiaanse Serie A (met 58 spelers, ondanks de afwezigheid van de Azzurri in Rusland) en de Franse Ligue 1 (49).

In de top 3 van de vertegenwoordigde clubs staat Manchester City bovenaan met 16 WK-gangers, voor Real Madrid en FC Barcelona die respectievelijk 15 en 14 van hun spelers in Rusland zullen kunnen bewonderen.

Uit de Jupiler Pro League vertrekken 16 spelers in Belgische loondienst naar Rusland: Leander Dendoncker, Lukasz Teodorczyk (Polen), Kara Mbodj (Senegal), Uros Spajic (Servië, getransfereerd naar Krasnodar), Isaac Kiese-Thelin (Zweden, verhuurd aan Waasland-Beveren) van Anderlecht, Lovre Kalinic (Kroatië), Dylan Bronn (Tunesië) en José Luis Rodriguez (Panama) van AA Gent, Mehdi Carcela (Marokko) en Guillermo Ochoa (Mexico) van Standard, Vladimir Gabulov (Rusland) van Club Brugge, Ramin Rezaeian (Iran) van Oostende, Danny Vukovic (Australië) van Racing Genk, Ari Skulason (IJsland) van Lokeren, Elderson Echiéjilé (Nigeria) van Cercle Brugge en Moussa Wagué (Senegal) van Eupen.

(Fausto by Tagtik/Source: FIFA, Laatste Nieuws, Nieuwsblad/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren