Tagtik

WK: wie zijn de sterren bij Rusland?

Het WK voetbal begint donderdag met de openingswedstrijd tussen Rusland en Saudi-Arabië. Een duel tussen de nummer 70 (Rusland) en de nummer 67 (Saudi-Arabië) op de huidige FIFA-ranglijst. Geen wedstrijd die tot de verbeelding spreekt, maar toch heeft het gastland een grote naam in de selectie.

De supporters van Club Brugge zullen wellicht donderdag voor Rusland supporteren, al is de kans klein dat hun doelman, Vladimir Gabulov, in actie zal komen.

De plaats onder de Russische lat is weggelegd voor Igor Akinfeev, samen met Denis Cheryshev (ex-Real Madrid en nu Villarreal) en Yury Zhirkov (ex-Chelsea en nu Zenit) een van de bekendere namen van de Russische nationale selectie.

De ervaren Akinfeev verzamelde al meer dan 100 caps en won in 2005 de Uefa Cup. In zijn jeugd werd hij vergeleken met de legendarische Russische keepers als Lev Yashin en Rinat Dasayev. De 32-jarige doelman is al sinds 2003 CSKA Moskou trouw en is aan zijn tweede WK toe. Hem wacht wellicht een hoofdrol bij de troepen van bondscoach Cherchesov, maar misschien niet om de juiste reden: hij zal de meeste ballen zien...

(Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren