Tagtik

WK: wie zijn de sterren bij Saudi-Arabië?

Het WK voetbal begint donderdag met de openingswedstrijd tussen Rusland en Saudi-Arabië. Een duel tussen de nummer 70 (Rusland) en de nummer 67 (Saudi-Arabië) op de huidige FIFA-ranglijst. Geen wedstrijd die tot de verbeelding spreekt, maar toch hebben de Saudi's bijzondere spelers in hun rangen.

Zoals Mohammad 'Max' Al-Sahlawi, de aanvaller die tijdens de kwalificatiecampagne maar liefst 16 keer scoorde. Alleen de Pool Robert Lewandowski kon tijdens de kwalificatie evenveel keer de netten laten trillen. Om het WK optimaal voor te bereiden ging de 31-jarige aanvaller van Al-Nasr zelfs een drietal weken meetrainen bij Manchester United.

Tot de selectie van Juan Antonio Pizzi, de Argentijnse bondscoach van de Saudi's, behoort ook een speler met een verleden in de Jupiler Pro League: Osama Hawsawi, de eerste Saudi-Arabische speler die ooit in de JPL speelde. In april 2012 tekende hij bij Anderlecht, maar zijn verblijf in de Belgische competitie was van korte duur: in november van dat jaar keerde hij al terug naar zijn vaderland.

(Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren