Tagtik

Worden Toby en Romelu ploegmaats?

Toby Alderweireld heeft nog een contract bij Tottenham tot de zomer van 2019. De club kan een optie lichten die hem tot de zomer van 2020 aan de Spurs bindt, maar dan treedt een opstapclausule in werking, waardoor hij volgende zomer voor 'amper' 25 miljoen euro weg kan. Een prikje voor de verdediger van de Rode Duivels van wie de huidige marktwaarde door sommigen op zo'n 85 miljoen wordt geschat.

Volgens de Daily Mirror praat het bestuur van de Spurs met Manchester United over een transfer van de 29-jarige Alderweireld. De Rode Duivel zou passen in het plan van José Mourinho, trainer van de club van Old Trafford, om zijn verdediging in een nieuw kleedje te stoppen.

Tottenham schotelde Alderweireld een nieuw contract voor, met een verdubbeling van zijn huidige loon tot bijna 140.000 euro per week, maar daarop wil de Rode Duivel niet ingaan. Daarom wil Tottenham hem deze zomer het liefst verkopen.

Nog altijd volgens de Daily Mirror hadden de Spurs aanvankelijk een transferprijs van 62,5 miljoen euro in gedachten voor de ex-verdediger van Ajax, maar de transfer van Virgil Van Dijk in januari van Southampton naar Liverpool voor ruim 85 miljoen euro heeft de marktwaarde van topverdedigers de hoogte ingejaagd.

Ook Barcelona, PSG en Chelsea zouden interesse hebben in de verdediger van de Rode Duivels.

(Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren