Tagtik

Zinloos geweld: voetganger in coma geslagen

Afgelopen zondag vond een zwaar geval van verkeersagressie plaats in de Brusselse deelgemeente Sint-Joost-ten-Node. Sindsdien circuleren er hallucinante beelden van het gewelddadige incident op social media.

Net nadat de autoloze zondag was afgelopen in Brussel, kwam het er tot een handgemeen tussen een automobilist en een voetganger die de Linnéstraat in Sint-Joost-ten-Node overstak op het zebrapad. Vermoedelijk vond de automobilist dat de voetganger in zijn weg wandelde, waarop hij uitstapte om verhaal te halen. De woordenwisseling mondde algauw uit in een veldslag.

Op de beelden die op social media circuleren, is te zien hoe de autobestuurder de voetganger die overstak bewusteloos slaat. Vervolgens gaat een tweede man de bestuurder van het voertuig te lijf en ontstaat er een grote vechtpartij. Omstaanders probeerden de gemoederen te bedaren, maar dat lukt niet meteen.

De voetganger werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gevoerd. Inmiddels is hij ontwaken uit zijn coma en verkeert hij niet meer in levensgevaar. Het slachtoffer en een mogelijke dader konden nog niet verhoord worden.

(Skwadra by Skwadra/Ilustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren