Tagtik

Zoveel kost een ontslag van Vanhaezebrouck

Woensdag is het precies 1 jaar geleden dat Hein Vanhaezebrouck trainer werd van Anderlecht. In dat jaar is de trainer die heel Europa verbaasde met de successen van AA Gent in de Champions League, er niet in geslaagd om een metamorfose van Anderlecht te realiseren.

Na twee mercato's sinds zijn aanstelling, een winterstage en een volledige voorbereiding op een nieuw seizoen staat het Anderlecht van nu ver van het beloofde 'champagnevoetbal'. Afgelopen weekend kende ook de relatie tussen de trainer en een deel van de supporters een dieptepunt: de supportersverenigingen eisen excuses van de trainer na de kritiek dat zij hun ploeg te weinig steunen.

Ook het bestuur, met het duo Coucke-Devroe, draagt een verantwoordelijkheid: bij De Morgen krijgen alleen nieuwkomers Santini, Vranjes en Saief een voldoende toebedeeld, spelers als Sanneh, Cobbaut, Bakkali, Makarenko of Didillon krijgen nog het voordeel van de twijfel, maar Milic of Musona (allebei overgekomen van... KV Oostende, de vorige club van Coucke) kunnen als miskopen worden beoordeeld.

Bij Het Nieuwsblad werd al een rekensom gemaakt: als Marc Coucke zou besluiten om een einde te maken aan de samenwerking met Vanhaezebrouck, zou dat een flinke duit geld kosten. De ontslagvergoeding zou 1,9 miljoen euro bedragen, maar lost het probleem wellicht niet op. Want welke trainer moet het dan overnemen om het beter te doen?

(Fausto by Tagtik with Dupk/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren