Tagtik

Zuurgooier bekent

J.P. W. (58) heeft bekend dat hij zijn ex-partner Ragna S. (40) met zuur heeft aangevallen. Dat bevestigt zijn advocaat Eric Bertels aan VTM NIEUWS. De verdachte blijft dan ook aangehouden.

Op het Antwerpse Sint-Jansplein is een man dinsdag rond de middag een 40-jarige vrouw met zwavelzuur te lijf gegaan. Het slachtoffer is de ex-partner van de dader en stond aan een bushalte te wachten op het moment van de aanval.

Ragna S. werd zwaargewond naar het ziekenhuis overgebracht. "Het gaat om een zuuraanval. Het slachtoffer verkeert in levensgevaar", zei politiewoordvoerder Willem Migom bij Het Nieuwsblad. De verdachte werd dinsdagnamiddag in Borgerhout gearresteerd. De man zou zijn ex al enige tijd stalken.

Verdachte J.P. W. (58) was dinsdag te zwaar onder invloed om verhoord te kunnen worden. De verdachte ondernam een zelfmoordpoging met een mix van drugs en geneesmiddelen, waardoor hij niet vatbaar was voor ondervraging. Woensdag kon hij uiteindelijk verhoord worden.

Woensdag verkeerde het slachtoffer nog steeds in levensgevaar in ZNA Stuivenberg, waar de vrouw op de gespecialiseerde afdeling brandwondencentrum verblijft.

Het ziekenhuis meldt dat de vrouw haar lichaam voor 40% verbrand raakte. "Opnames met deze verwondingen duren verschillende maanden en gaan gepaard met meerdere chirurgische ingrepen. Brandwondenpatiënten zijn erg vatbaar voor infecties en verblijven dus in gesloten steriele ruimten om infecties te voorkomen", meldt de woordvoerder van het ZNA Stuivenberg.

J.P. W riskeert de maximumstraf van twintig jaar cel voor poging tot moord.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren