Tagtik

Zware dierenverwaarlozing: 20 honden in beslag genomen

De lokale politie Zennevallei is in het Vlaams-Brabantse Sint-Pieters-Leeuw op een zware vorm van dierenverwaarlozing gestoten.

Een organisatie die opkomt voor dierenwelzijn tipte de politie omtrent een koppel uit Sint-Pieters-Leeuw dat heel veel honden in barre levensomstandigheden zou houden. Daarop stapte de referentiepersoon dierenwelzijn van de lokale politie Zennevallei vorige week samen met een andere inspecteur naar de bewuste woning om na te gaan of er sprake was van dierenverwaarlozing.

"Ter plaatse werden verschillende honden aangetroffen. De dieren zaten opgesloten in verschillende benchen, al dan niet op elkaar gestapeld. Enkele honden liepen ook vrij rond in hun eigen uitwerpselen en urine in afgemaakte ruimten verspreid over de hele woning. De geur was zeer indringend. Er was geen daglicht, noch verluchting voorzien voor de dieren. De papieren bleken ook niet in orde. Voeding en water waren wel voorzien, maar de leefomstandigheden waren erbarmelijk", communiceert de politie maandag.

Maar liefst twintig honden werden in beslag genomen en overgebracht naar het dierenasiel. De honden zullen ter adoptie worden geplaatst. De baasjes worden deze week verder verhoord.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren