Tagtik

Zwarte panter werd met de hand gevangen in Anderlecht

De politie van Anderlecht kreeg donderdagochtend een ongewone oproep. Er liep een telefoontje binnen met de boodschap dat er een zwarte panter rondliep op de parking van het Ibishotel, nabij Erasmus.

Hotelgasten hadden omstreeks 5u40 het dier zien ronddwalen op de parking. De politie kwam ter plaatse alsook de brandweer en een helikopter van de federale politie. Bij aankomst bleek de oproep gegrond. Ze sloten de parking af door de uitgangen met behulp van wagens te blokkeren.

Nog voor er een dierenarts ter plaatse was gekomen om het dier te verdoven, daagde de eigenaar van de grote katachtige op. De eigenaar verbleef in het hotel en kon de aanwezigheid van het dier rechtvaardigen. "De man leidt dieren op om mee te draaien in films en heeft een opname gepland in ons land", aldus Marie Verbeke van de politie.

Het roofdier was ontsnapt uit een paardentrailer die op de parking stond. De panter was goed getraind en kon door de eigenaar terug opgesloten worden.

De eigenaar stapte zonder aarzelen op het elegante dier af en bracht het dier terug naar de kooi waaruit het ontsnapt was. Het dier stribbelde niet tegen en werd met een stukje vlees opnieuw opgesloten.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren