Tagtik

Norris over Verstappen: “Het was geen nette rit”

Lando Norris (McLaren), tweede in Mexico, moest opnieuw de strijd aangaan met Max Verstappen (Red Bull) tijdens de race van zondag. De Britse coureur trok zich niets aan van de agressieve verdediging van zijn rivaal.

Carlos Sainz (Ferrari, winnaar van de GP van Mexico van zondag): “Ik wilde echt deze overwinning, om er nog minstens één te winnen voor Ferrari voordat ik ze verlaat. Ik moet nog vier races met ze rijden en daar wil ik het beste van maken."

"Ik was een beetje teleurgesteld over de start en over het verlies van een plaats en ik wist dat ik hem op de een of andere manier moest verrassen, want Max (Verstappen) is heel moeilijk in te halen. Dat heeft hij in het verleden al vaak bewezen. Ik zat er ver naast, maar ik zei tegen mezelf dat ik niets te verliezen had en ik dook bij bocht 1 aan de binnenkant. Ik had veel vertrouwen bij het remmen en daar profiteerde ik van."

Lando Norris (McLaren, 2e): “Het was een erg moeilijke race, vooral de eerste paar ronden. Ik probeerde op de baan te blijven en ongelukken te vermijden. Carlos (Sainz) reed een geweldige race, gefeliciteerd aan hem en aan Ferrari. Ik heb mijn best gedaan, maar zij waren erg snel."

(Over Verstappen’s verweer) "Ik wist wat ik kon verwachten, ik wilde het niet want ik respecteer Max als coureur, maar ik wist dat ik zoiets moest verwachten. Het was geen nette rit naar mijn mening, maar ik heb het ontweken."

(Over zijn titelkansen) "Ik hou mijn hoofd erbij, ik doe mijn best, we doen het erg goed met het team. We waren de snelsten aan het einde van de race, maar ik concentreer me op mezelf en blijf alles geven.”

Charles Leclerc (Ferrari, 3e): “Het was een moeilijke race. In de eerste stint was het een kwestie van bandentemperaturen beheersen. Ik zat het hele weekend achter Carlos (Sainz). Derde is zonder twijfel het best mogelijke resultaat en het is nog steeds een goed weekend voor het team."

"Het is goed om te zien dat we de laatste paar races op het niveau zitten dat we nodig hebben om mee te dingen naar de constructeurstitel. Dat blijft ons doel en met weekenden als deze kunnen we daarin geloven.”

(Damien Dellerba/L’Équipe via Tagtik/Pic: L'Equipe)

Fausto

Fausto

Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren