Tagtik

Verstappen: “Als je drie tienden langzamer bent, moet je realistisch zijn”

Voor zijn Grand Prix in eigen land zette Max Verstappen de tweede tijd neer in de kwalificatie, meer dan drie tienden achter de McLaren van Lando Norris. De Red Bull-coureur was nogal fatalistisch over zijn kansen op een overwinning op zondag.

Lando Norris (McLaren, pole): “Het was een ongelofelijke dag en het is geweldig om weer op pole te staan. Het was een geweldige ronde en de kwalificatie ging goed. Ik heb een paar goede ronden gereden, vooral de laatste, die het belangrijkst was.

Het is moeilijker dan het lijkt. Het is lastig, je weet niet wat je elke ronde kunt verwachten of waar je kunt pushen, waar de limieten liggen, maar dat is ons werk en het is niet makkelijk. De auto is goed, we hebben voor het eerst sinds lange tijd weer wat aan de auto veranderd en dat lijkt goed te werken.

Ik kijk uit naar morgen (zondag), het wordt zwaar, Max (Verstappen) is het hele weekend al snel en ook al hebben we hem vandaag (zaterdag) verslagen, hij is nog steeds tweede en hij is niet van plan om iets op te geven, zeker niet voor zijn thuisrace.”

Max Verstappen (Red Bull, 2e): “We misten een beetje tempo. Ik heb mijn best gedaan. Ik ben nog steeds heel blij dat ik op de eerste rij sta. Het was erg lastig, met al die wind op het circuit. Elke ronde zijn er windvlagen en het is moeilijk om je te oriënteren. Maar ik ben blij met de tweede plaats en gezien gisteren (vrijdag) is dat een goed resultaat.

De balans is zoals hij nu is, de auto is niet de makkelijkste om mee te rijden, maar de rest van de ronde was goed, alleen bocht 11 en 12 waren moeilijk. Ik hoop dat de auto morgen (zondag) goed is. We gaan proberen te winnen, maar als je drie tienden van een ronde achterloopt, moet je ook realistisch zijn.”

Oscar Piastri (McLaren, 3e): “Ik heb het niet goed genoeg gedaan. De eerste helft van de ronde was goed, maar de tweede helft was niet goed genoeg. De auto is erg snel dit weekend en het is teleurstellend om niet hoger op de grid te staan. Maar de auto is goed voor de race en we hopen wat punten te pakken.

De ontwikkelingen doen wat we verwachten en alles wat we aan de auto kunnen doen, is goed. Dit zijn niet de ideale omstandigheden om de bijdrage te beoordelen, maar als het de auto sneller maakt, ben ik tevreden. De snelheid leek goed tijdens de lange stints en we zijn de afgelopen weekenden snel geweest. We hopen op een goede race morgen met een goede start, om hopelijk een paar plaatsen te winnen.”

(Redactie/L'Equipe via Tagtik/Pic: L'Equipe)

Ook dit kan u interesseren