Tagtik

Verstappen mag nog een straf verwachten

Max Verstappen krijgt waarschijnlijk een gridstraf van vijf plaatsen voor de Grand Prix van Brazilië in Sao Paulo van komend weekend. Red Bull lijkt van plan om de RB20 van de Nederlander van een nieuwe motor te voorzien.

De motor die zondag tijdens de race in Mexico City werd gebruikt, vertoonde een aanzienlijk prestatieverlies als gevolg van het hoge kilometrage. Red Bull moet daarom verder gaan dan de toegestane limiet om het potentieel van de RB20 ten opzichte van McLaren en Ferrari te vergroten.

Omdat inhalen in Brazilië relatief makkelijk is, lijkt de vervanging van de power unit op de auto van de drievoudig wereldkampioen een uitgemaakte zaak. Helmut Marko, speciaal adviseur van het Oostenrijkse team, vertelde dit aan ORF TV.

“De motor die in Mexico werd gebruikt was niet meer bedoeld voor de racerij en hoe ouder een motor wordt, hoe meer zijn prestaties afnemen (…) De straf zou vijf plaatsen zijn. Het zou niet zo ernstig zijn in Brazilië, waar het relatief makkelijk is om in te halen."

De straf zou dan worden toegepast op de grid voor de hoofdrace van zondag.

(Redactie/L’Équipe via Tagtik/Pic: L'Equipe)

Fausto

Fausto

Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren