Tagtik

Zo onderhoud je jouw kwaliteitsvolle vriendschappen

14 August 2021 13:00 ‘Liefde is een werkwoord’, hebben we al meermaals gehoord. Maar ook vriendschap vraagt om voeding en aandacht. Het is belangrijk dat vrienden het gevoel krijgen dat ze belangrijk zijn voor elkaar. Met deze tips maak je werk van het onderhouden van die goede vriendschappen.

Gebruikte jij vandaag al een emoticon?

14 August 2021 10:00 Dagelijks gebruiken honderden miljoenen mensen emoticons (emoji’s) om uit te drukken hoe ze zich voelen. Emoticons geven een emotie weer door middel van een afbeelding; ben je vandaag :-D of misschien word je wel helemaal :-@ van al die emoticons.

Leerkrachtencrisis: "Betaal masters in het basisonderwijs volgens hun diploma"

14 August 2021 09:00 Het lerarentekort in het Vlaams onderwijs is problematisch. Lieven Boeve, directeur-generaal van Katholiek Onderwijs Vlaanderen, pleit voor het inzetten van gemengde lerarenteams van bachelors en masters. Maar dan moet je de masters in het basisonderwijs ook volgens hun diploma betalen, vindt hij. "Op die manier kun je uit een veel bredere pool leraren aantrekken en het is ook een belangrijke troef voor de kwaliteit van ons onderwijs. "

45 chiromeisjes positief na kamp

14 August 2021 08:00 Van de 95 chiromeisjes uit Nieuwpoort die afgelopen zondag terugkwamen van hun kamp, hebben er ondertussen 45 positief getest op het coronavirus. Bijgevolg moeten alle 95 deelnemers in quarantaine blijven, behalve wie al volledig gevaccineerd is én negatief test of een herstelcertificaat heeft.