Tagtik

Werkgevers: "Niet gevaccineerd? Naar huis en geen loon"

Agoria, de Belgische federatie van technologiebedrijven, wil dat werkgevers in hun sector het recht krijgen om op de werkplek het gebruik van het Covid Safe Ticket in te voeren. Ook andere werkgeversfederaties lijken gewonnen te zijn voor dit idee.

In Italië geldt deze maatregel al sinds 15 oktober: wie geen coronapas kan tonen, moet naar huis en krijgt geen loon. Het Verbond van Vlaamse Ondernemingen ziet in deze maatregel ook een mogelijkheid om de vaccinatiegraad nog op te krikken.

In Het Laatste Nieuws vindt ook Danny Van Assche van Unizo dit een goed idee: "De werkgever heeft de plicht om voor een veilige werkplek te zorgen. Als een werknemer gedrag stelt dat gevaar oplevert voor anderen, moet de werkgever optreden", zo meldt hij. "In onze bedrijven werken ook mensen met onderliggende aandoeningen die bedreigd worden door wie besmet binnenkomt."

Voor werkgeversorganisatie Voka moet een CST in een bedrijf ook kunnen, maar het verlies van loon is een brug te ver, een mening die ook de vakbonden erop nahouden.

Op het Overlegcomité van midden november zal dit thema besproken worden.

(Fausto by Tagtik/Source: HLN/Picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren