Tagtik

Real start onderzoek naar racisme gericht tegen Yamal en Baldé

Real Madrid veroordeelde zondag het racistische gedrag van een aantal van haar supporters tegenover Barcelona-spelers Lamine Yamal en Alejandro Baldé tijdens de Clásico van zaterdag in het Santiago Bernabéu.

In een verklaring veroordeelde Real Madrid zondag het racistische gedrag van een aantal van haar supporters, die werden gefilmd terwijl ze Barcelona-spelers Lamine Yamal en Alejandro Baldé beledigden tijdens de Clásico van zaterdag in het Santiago Bernabéu, die door de Catalaanse club met 0-4 werd gewonnen.

Real Madrid veroordeelt elke vorm van racistisch, xenofoob of gewelddadig gedrag in de voetbal- en sportwereld ten zeerste en betreurt de beledigingen die sommige fans gisterenavond in een hoek van het stadion hebben geuit“, schreef de Spaanse club in reactie op de video’s die op sociale netwerken circuleren en waarop te zien is hoe Real-fans racistische beledigingen uiten aan het adres van de twee Spaanse internationals die Yamals derde doelpunt van de wedstrijd vieren.

De regerende Spaanse kampioenen zeggen dat ze “een onderzoek hebben ingesteld om de daders van deze betreurenswaardige en verachtelijke beledigingen op te sporen en te identificeren, zodat ze passende disciplinaire en juridische maatregelen kunnen nemen”. Ondanks de maatregelen van La Liga en de steeds strengere sancties van clubs en de autoriteiten, is het Spaanse voetbal nog steeds niet in staat om racisme uit de stadions te bannen.

Vinicius Junior, aanvaller van Real Madrid, is uitgegroeid tot een figuur in de strijd tegen racisme en is een doelwit sinds zijn aankomst in Spanje in 2018. Hoewel er verschillende rechtszaken zijn aangespannen, hebben slechts enkele van deze incidenten tot sancties geleid.

(Pascal Glo/L’Équipe via Tagtik/Pic: L'Equipe)

Fausto

Fausto

Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren