Tagtik

"500.000 Russische slachtoffers sinds begin van het conflict"

Sinds het begin van het conflict tussen Oekraïne en Rusland heeft het Russische leger al te maken gekregen met meer dan 500.000 slachtoffers in de rangen. Dat meldt de Britse ministerie van Defensie in zijn dagelijkse update.

"Sinds het begin van de oorlog in februari 2022 is het aantal (gedode en gewonde) slachtoffers in het Russische leger wellicht boven 500.000 gestegen. De Russische verliezen blijven hoog in 2024 en in mei vielen gemiddeld meer dan 1200 slachtoffers per dag. Dat is het hoogste gemiddelde sinds het begin van de oorlog", zo staat te lezen op de X-account van het ministerie van Defensie.

Volgens het Britse ministerie is het hoge aantal slachtoffers toe te schrijven aan het offensief dat de Russen nog altijd voeren over een breed front. "Hoogstwaarschijnlijk hebben de meeste Russische soldaten maar een beperkte opleiding gekregen en kunnen ze geen complexe offensieve operaties uitvoeren", zo klinkt het nog. "Om de Oekraïense verdedigingslinies te verzwakken hanteert Rusland daarom kleinschalige aanvalsgolven, maar daartegenover staat een hoge prijs."

(Fausto with Tagtik/Source: X/Illustration picture: Unsplash)

 

Fausto

Fausto

Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren