Tagtik

Anderlecht-speler gaat opnieuw in Oekraïne voetballen

Bogdan Mykhaylichenko (25) verlaat Anderlecht voor Shakhtar Donetsk in zijn thuisland Oekraïne. Dat is een opvallende transfer aangezien de oorlog er nog volop woedt door de Russische invasie.

Shakhtar Donetsk huurt verdediger Mykhaylichenko van RSC Anderlecht met een aankoopoptie. Shakhtar heeft een Champions League-ticket en komt straks in de poulefase van het kampioenenbal terecht.

Champions League in Polen
Zijn thuiswedstrijden in de Champions League zal Shakhtar in het Wojska Polskiego-stadion in de Poolse hoofdstad Warschau afwerken. De bedoeling is dat Shakhtar, net als een aantal andere Oekraïense clubs, tijdelijk een trainingscomplex in Polen zoekt. De Oekraïense ploegen zullen hun competitiewedstrijden wel degelijk in Oekraïne afwerken. De Premjer Liga hervat op 23 augustus.

Schuilplekken voor luchtaanvallen
De competitiewedstrijden zullen gezien de oorlogssituatie heel bijzonder zijn. Het lokale militaire bestuur zal trouwens voor elke wedstrijd toestemming moeten geven. Publiek wordt niet toegelaten op de wedstrijden. Daarnaast zal elke club in of zo dicht mogelijk bij zijn stadion schuilplekken moeten voorzien, waar de spelers en technische staf heen kunnen wanneer er een luchtaanval zou plaatsvinden.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Unsplash)

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by RSC Anderlecht (@rscanderlecht)

Ook dit kan u interesseren