Tagtik

"Britse burgers moeten zich voorbereiden op oorlog"

In tal van Europese landen krijgen burgers te horen dat ze zich beter voorbereiden op een gewapend conflict. De laatste in de rij: de Britse burgerbevolking.

De waarschuwing komt van generaal Sir Patrick Sanders, de chef van de generale staf van het Britse leger. Volgens The Times bespreekt het Britse leger hoe een leger van maximaal een half miljoen mensen, inclusief burgers, kan worden opgebouwd om het Verenigd Koninkrijk te verdedigen in het geval van een grootschalige oorlog met een land als Rusland.

Sanders maakt in de Britse kwaliteitskrant de vergelijking met 1914, toen de Eerste Wereldoorlog uitbrak: zijn voorgangers anticipeerden volgens hem toen niet genoeg op wat er kon gebeuren na de moord in Sarajevo op aartshertog Franz Ferdinand en de Britten terechtkwamen "in de meest afschuwelijke van alle oorlogen".

"We kunnen het ons niet veroorloven om vandaag dezelfde fout te maken," aldus de generaal. "Net als de generatie van voor de oorlog moeten we ons op dezelfde manier voorbereiden en dat moet de hele natie doen. Oekraïne illustreert op brute wijze dat reguliere legers oorlogen beginnen, maar burgerlegers winnen ze."

(Fausto by Tagtik/Source: The Times/Illustration picture: Unsplash)

Fausto

Fausto

Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren