Tagtik

BV-nachtmerrie 'Eveline' opnieuw naar de gevangenis

Het parket Oost-Vlaanderen bevestigt de nieuwe aanhouding van 'Eveline', een 29-jarige jongeman uit Gent die onder dit pseudoniem verschillende mannelijke BV's kon overtuigen om hem naaktbeelden te sturen. In België stelden 12 slachtoffers zich burgerlijke partij nadat het parket een zaak opende. In afwachting van zijn proces werd hij vrijgelaten onder strikte voorwaarden. In die tussentijd sloeg hij echter op exact dezelfde wijze toe als 'Ariana' in Nederland. In het kader van die nieuwe feiten, werd de man opnieuw aangehouden.

Hij moet zich weldra voor de rechtbank verantwoorden voor onder meer belaging, afpersing, voyeurisme en de verspreiding van seksueel getinte beelden en opnames. Maar nu blijkt hij dus ook buiten de Belgische landsgrenzen actief te zijn geweest.

In oktober 2020 barstte het Eveline-schandaal los in Vlaanderen. Dat Sean Dhondt, Peter Van de Veire en Stan Van Samang zelf naaktbeelden gestuurd hebben naar een persoon die zich voordeed als de wulpse 'Eveline', waarna de naaktfoto's en -filmpjes uitlekten, is al even geweten. De drie BV's die zich lieten 'catfishen' hebben een klacht ingediend. Ook een andere Bekende Vlaming had een jaar eerder al een klacht ingediend tegen dezelfde verdachte.

Het parket van Antwerpen bevestigt dat het in 2019 al een klacht kreeg van een Bekende Vlaming. "Dat onderzoek is intussen afgerond. Eigenlijk waren we klaar om de verdachte voor de rechtbank te dagvaarden. Maar ons dossier vertoont heel veel gelijkenissen met dat van Brussel, dat het onderzoek voert naar de catfishing van de drie andere BV’s. Het gaat om dezelfde verdachte die ook een vals profiel en de berichten-app Kik gebruikte om naaktfoto’s te ontfutselen. Het slachtoffer is daarenboven ook een Bekende Vlaming. Het is voor het parket van Antwerpen dus logisch dat deze dossiers samen worden gebracht. Het zal aan het parket van Brussel zijn om te beslissen of de verdachte voor de rechter moet verschijnen." Wie die andere BV is, wordt niet gecommuniceerd.

Nederlandse mannen slachtoffer
De Gentse student deed zich op sociale media echter de afgelopen maanden voor als ‘Ariana’ en probeerde Nederlandse mannen naakfoto’s te ontfutselen. Het gaat om een dertigtal personen. De Belgische man sloeg toe in het hotel waar hij werkzaam was nadat hij voorwaardelijk werd vrijgelaten. Hij richtte zijn pijlen op collega's en hotelgasten en probeerde hen met een valse identiteit naaktbeelden afhandig te maken.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren