Tagtik

CIA bevestigt: Rusland maakt van Europa een doelwit

Volgens de CIA is Rusland van plan om met nog meer geweld wraak te nemen op de Verenigde Staten en hun partners als zij ermee instemmen dat de Oekraïners door het Westen geleverde langeafstandsraketten mogen gebruiken voor aanvallen binnen Rusland.



De Amerikaanse president Joe Biden wil geen groen licht geven voor het gebruik van langeafstandswapens door de Oekraïners in het binnenland van Rusland, omdat anders de Derde Wereldoorlog zou beginnen. De Oekraïners denken het tegenovergestelde. Zij zeggen dat de Russen bluffen, maar de VS is een andere mening toegedaan.



Volgens de New York Times heeft de CIA gewerkt aan een lijst met mogelijke reacties van het regime van Vladimir Poetin als het groene licht wordt gegeven. En volgens de CIA zou het daarbij vooral gaan om sabotage.



De Amerikaanse kwaliteitskrant publiceert verklaringen van het Amerikaanse opperbevel: "Vladimir Poetin zou het aantal brandstichtingen en sabotagedaden kunnen opvoeren, waaronder mogelijk dodelijke aanvallen op Amerikaanse en Europese militaire bases op het grondgebied van de Europese Unie".


(Fausto with FM/Source: New York Times/Photo: DPA/Newscom/Adam Schultz)

Fausto

Fausto

Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren