Tagtik

Daarom mag je je vakantiefoto's absoluut niet delen op social media

Net zoals heel wat Europeanen, deelt ongeveer een derde van de Canadezen graag hun vakantieplannen en toekomstige reizen op sociale netwerken. Deze gewoonte vormt echter een ernstige bedreigingen voor de bescherming van hun huis en inboedel, blijkt uit een onderzoek in opdracht van verzekeringsmaatschappij Allstate.

Uit de resultaten van dit onderzoek blijkt dat 29% van de Canadezen die actief zijn op social media veel details over hun vakantie publiceren voor of tijdens hun reis. Dit percentage stijgt tot 46% onder 18-34-jarigen.

Vertrekdatum, bestemmingen, duur van de reis, alles wordt vaak publiekelijk onthuld zonder de minste terughoudendheid of de minste voorzichtigheid op het gebied van veiligheid.

10% van de respondenten deelt deze informatie zelfs voor hun vertrek en 24% doet dit tijdens de reis. Bijzonder nuttige informatie voor inbrekers en anderen met slechte bedoelingen. "Dergelijke praktijken vormen een aanzienlijk risico voor de veiligheid van hun huis door aan iedereen aan te kondigen dat hun huis onbeheerd zal worden achtergelaten, waardoor het kwetsbaarder wordt voor inbraken", aldus de Canadese verzekeraar Allstate.

"Het kan heel verleidelijk zijn om deze post-pandemische selfies te posten", maar het kan "ongewenste bezoekers naar je woning lokken en het risico op inbraak vergroten", zei Melissa Marquis, senior directeur bedrijfsontwikkeling bij Allstate.

Het bedrijf vraagt ​​iedereen dan ook om "twee keer na te denken voordat je dit soort inhoud op sociale media plaatst". Het is waarschijnlijk een goed idee om het te doen na uw terugkeer van vakantie, om de aandacht niet te vestigen op uw afwezigheid en het gebrek aan bewaking van uw huis.

(Skwadra and JaG - EVG by Tagtik/Source: tvanouvelles.ca/Picture: Cristina Zaragoza via Unsplash)

Ook dit kan u interesseren