Tagtik

De middelvinger van Poetin naar het Westen

Dit is het gebaar dat Vladimir Poetin donderdag had willen maken tijdens een toespraak georganiseerd door het Al-Russische Volksfront (ONF).

Terwijl de G7 de prijs van Russische olie na de invasie van Oekraïne had beperkt tot 60 dollar per vat en de Europese Unie enorme sancties tegen Rusland had opgelegd om de financiering van de oorlog te belemmeren, bevestigt het hoofd van de Russische staat dat de economie van het land ondanks alles welvarend blijft. Dit ruim een ​​jaar na het begin van het conflict.

Poetin verklaart op almachtige wijze: “Westerse landen voorspelden een recessie, een mislukking en een ineenstorting (...) Ik zou graag een beroemd gebaar naar hen willen maken, maar ik zal het niet doen, omdat er hier veel jonge vrouwen zijn” (verwijzend naar een middelvinger).

Kort voor dit uitje had de Russische president al benadrukt dat Moskou alleen maar groei kende, terwijl het Westen daarnaast alleen maar achteruitgang kende. Als zijn arrogantie u zou irriteren, het moet wel gezegd worden dat de economie in Rusland redelijk goed stand houdt tegen de door Europa opgelegde beperkingen: “de Russische economie is sinds het begin van de oorlog met 1% gegroeid. Moskou blijft ook miljarden verdienen aan de olie- en diamantexport”, rapporteert 7sur7.

Maar... op de lange termijn zou de Russische economie wel degelijk kunnen instorten als gevolg van de talrijke militaire uitgaven en de oorlog die niet lijkt te stoppen.

(Tagtik/Source: 7sur7/Illustration: Unsplash)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren