Tagtik

Deze Russen willen de kop van Poetin

Er broeit een nieuwe opstand in Rusland. Georgy Zakrevsky, oprichter van de Russische PMC Paladin, heeft openlijk opgeroepen tot de omverwerping van de regering. Hij wijt alle mislukkingen aan het front en de interne problemen van Rusland aan de autoriteiten en Poetin persoonlijk.

Poetin klonk duidelijk ontevreden en geïrriteerd tijdens zijn toespraken na het Oekraïense offensief op Russisch grondgebied, zo merkten informanten van Moscow Times op die hem al vele jaren persoonlijk kennen.

Georgy Zakrevsky en zijn aanhangers hebben een mars naar Moskou aangekondigd en roepen de burgers en soldaten van de zogenaamde "Federatie van Rusland" op om zich bij hen aan te sluiten en Poetin ten val te brengen.

Hij heeft een video gepubliceerd op Telegram om commentaar te geven op het beleid van Poetin in Rusland: "Ons land staat niet alleen aan de rand van een crisis, het zit ook in de problemen, in grote problemen. Vijandelijke drones vliegen boven Rusland, van Moskou tot Sint Petersburg, onze vloot van de Zwarte Zee is buiten werking gesteld, onze luchtmacht werkt niet, we zitten in dezelfde situatie waarin we meer dan twee jaar geleden de oorlog zijn ingegaan, en dit alles is gedaan door de zogenaamde president Poetin."

(PP with AmBar/Source: Telegram/Photo: Unsplash)

PP

PP

Sport and data journalist @Tagtik

Ook dit kan u interesseren