Tagtik

Een Russisch kernwapen? “Niemand zou het overleven!”

Op de Veiligheidsconferentie van München, die plaatsvond van 16 tot 18 februari, zei Michael Traut, generaal-majoor van het Duitse ruimtevaartcommando, dat de inzet van een Russisch kernwapen in de ruimte een risico voor de hele wereld betekent.

De plaatsing van een nucleair ruimtewapen wordt door Rusland overwogen om satellieten te bereiken en aan te vallen, zo geven sommige Amerikaanse media aan. Onthullingen die, wederom volgens de Duitse generaal-majoor, meer “vragen oproepen dan dat ze antwoorden opleveren”. Een nucleaire capaciteit die vandaag de dag nog steeds in staat van ontwikkeling verkeert en die geen onmiddellijke dreiging vormt, maar die er wel een zou kunnen worden...

Michael Traut waarschuwt: "Het rampscenario van een willekeurige kernexplosie in de ruimte zou voor iedereen verwoestend zijn. Als iemand het waagt een kernwapen in de hogere atmosfeer of zelfs in de ruimte tot ontploffing te brengen, zou dat min of meer het einde van de mondiale gemeenschappelijke ruimte betekenen."

De duizenden satellieten in een baan om de aarde zouden stapels schroot worden, wat zou resulteren in grote puinvelden. “Niemand zou zo’n actie overleven – geen enkele satelliet, noch Chinees, noch Russisch, noch Amerikaans, noch Europees”, vervolgt Traut.

Concluderend benadrukt de generaal-majoor dat het plaatsen van een kernwapen in de ruimte “in feite een schending van de verdragen van de Verenigde Naties uit 1967 zou vormen”, bericht 7sur7.

(Tagtik/Source: 7sur7/Picture: Unsplash)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren