Tagtik

Gijzeling voorbij: gijzelnemer doodgeschoten

In het Zuid-Franse Trèbes, in de buurt van Carcassone, is de gijzeling van de Super U-supermarkt afgelopen. De dader, een 25-jarige geradicaliseerde man van Marokkaanse afkomst, werd doodgeschoten.

De gijzelnemer had eerst een carjacking gepleegd, waarbij hij de chauffeur en de passagier neerschoot. De chauffeur werd levensgevaarlijk gewond, de passagier overleed ter plaatse.

Rond 11 uur werd in Carcassone een groep CRS-agenten beschoten toen zij in burger aan het joggen waren. Een van de agenten werd daarbij gewond aan de schouder en werd naar het ziekenhuis gebracht. De schutter ging op de loop en vluchtte een supermarkt in het nabijgelegen Trèbes binnen.

Volgens de krant La Depêche du Midi was de aanval door IS geïnspireerd. Toen de dader de Super U-supermarkt inliep, riep hij 'Allah Akbar'. Een getuige verklaarde dat hij uitriep: "Jullie bombarderen Syrië, nu zullen jullie sterven." Een twintigtal klanten kon de supermarkt verlaten toen de gijzeling begon: een gendarme nam hun plaats in.

De dader eiste de vrijlating van Salah Abdeslam, de laatste overlevende van de aanslagen van 13 november 2015 in Parijs. De moeder en de zus van de gijzelnemer kwamen ter plaatse om hem proberen te overtuigen om zich over te geven.

Speciale eenheden vielen rond 15 uur de supermarkt binnen toen ze via de gsm van de kolonel van de gendarmerie schoten hoorden. De kolonel werd bij de inval zwaargewond door de dader die werd doodgeschoten. De gendarme is in zeer kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht.

De gijzelnemer zorgde dus voor minstens drie doden: naast het slachtoffer bij de carjacking ook de slager van de supermarkt en een van de klanten.

(Fausto by Tagtik/Picture: Pixabay)

 

 

 

Ook dit kan u interesseren