Tagtik

"Het bloedvergieten in Oekraïne is de schuld van Trump"

Generaal Michel Yakovleff, voormalig vice-stafchef van de NAVO, was aanwezig op de set van de Franse nieuwszender LCI om zijn analyse te geven van de Russische opmars van de afgelopen dagen en het gebrek aan middelen om er weerstand aan te bieden.

De generaal zei 2 woorden die veel gewicht in de schaal legden: "Te laat".

"Weet je, alle historici, wanneer ze de geschiedenisboeken over deze oorlog schrijven, zullen het te laat noemen, op een of andere manier. Zoals MacArthur zei, elke nederlaag kan worden samengevat in twee woorden: te laat."

"We zijn al te laat sinds voor februari 2022. We zijn te laat. En op dit moment is de onderbreking van zes maanden in de Amerikaanse droogte verschrikkelijk."

"Het was enkel en alleen Donald Trump die besloot om militaire hulp aan Oekraïne te blokkeren en die de mechanismen van het Congres in zijn voordeel gebruikte. De heer Trump die niet is gekozen en die het Amerikaanse beleid heeft gemaakt, het is nog steeds belangrijk om dat te benadrukken. Wat kunnen we zeggen over democratie als iemand die niet gekozen is het beleid van het land maakt en zes maanden lang hulp aan Oekraïne blokkeert."

En de generaal besluit met zijn clou:
"Het bloedvergieten in Oekraïne is deels de schuld van Trump."

(FVDV and FM for Tagtik/Source: LCI/Photo: State emergency service of Ukraine in Kharkiv via wikicommons under license Creative Commons CC BY 4.0.)

FVDV

FVDV

Franco Vandevelde - Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren