Tagtik

Interview Poetin: "Je reinste onzin"

Volgens Ruslandkenner Ria Laenen (KU Leuven) neemt Russisch president Vladimir Poetin een loopje met de geschiedenis in het interview met Tucker Carlson.

Tucker Carlson, voormalig presentator op de Amerikaanse zender Fox News, sprak meer dan twee uur met de Russische president: hij was de eerste journalist uit het Westen die met Poetin kon spreken sinds de inval van Rusland in Oekraïne.

Bij de Belgische krant Het Nieuwsblad meldt Laenen het vooral moeilijk te hebben met de manier waarop Poetin de inval in Oekraïne rechtvaardigt. Poetin zegt dat de oorlog tussen de landen niet is begonnen in 2022, maar in 2014, toen het regime in Oekraïne een dreiging begon te vormen voor Rusland. De inval is volgens Poetin alleen maar een manier om die oorlog te stoppen.

"We moeten heel voorzichtig zijn en niet te veel aandacht besteden aan dergelijke uitspraken, want dan dreigen we mee te gaan in het betoog van Poetin", aldus Laenen bij Het Nieuwsblad. "Het is natuurlijk je reinste onzin. Zijn boodschap berust helemaal niet op objectieve, geschiedkundige feiten. Dus moeten onze media heel goed nadenken over de manier waarop we omgaan met dit soort propaganda."

(PP/Source: Nieuwsblad/Illustration picture: AI generated by Nguyen Dung via Pixabay)

PP

PP

Sport and data journalist @Tagtik

Ook dit kan u interesseren