Tagtik

"Joe Biden stond klaar om zijn pistool te trekken om mij te elimineren"

Daar gaan we weer. De voormalige president van de Verenigde Staten, Donald Trump, laat opnieuw van zich horen Terwijl hij midden in de campagne zit voor de volgende presidentsverkiezingen, beweert de Republikeinse kandidaat dat Biden hem wilde laten doden.

Donald Trump suggereerde dat een huiszoekingsbevel van de FBI voor zijn huis in Florida in 2022 aantoonde dat president Joe Biden hem dood wilde hebben, zo meldt 20 Minutes. Deze uitspraken komen net na de onthulling van rechtbankdocumenten waarin de plannen/strategie die gebruikt werden voor de huiszoeking door de federale politie gedetailleerd worden beschreven. Ter herinnering: de voormalige president van de VS wordt vervolgd voor het verkeerd omgaan met geheime documenten die ontdekt zijn in zijn woning Mar-a-Lago in Florida nadat hij het Witte Huis had verlaten. 

'Dodelijk geweld om me neer te halen'
Uit deze rechtbankdocumenten komt een standaardformulering van de FBI naar voren, "volgens welke haar agenten bevoegd zijn om dodelijk geweld te gebruiken als iemand in onmiddellijk gevaar is", aldus 20 Minutes. Donald Trump ziet dat niet zo. Nu hij in de presidentsverkiezingen van november tegenover Biden staat, beweert hij dat de bewoordingen in hun huidige vorm aantonen dat FBI-agenten klaar stonden om hem door het hoofd te schieten en zijn gezin te verwonden.  

In een e-mail met een oproep voor donaties schreef een woedende Trump: "Het is zojuist onthuld dat Biden's ministerie van Justitie toestemming had om 'dodelijke kracht' te gebruiken voor zijn 'verachtelijke' inval in Mar-a-Lago. Je weet dat ze staan te popelen om het ondenkbare te doen...". Hij vervolgt: "Joe Biden stond klaar om zijn pistool te trekken om mij te elimineren en mijn familie in gevaar te brengen. Hij denkt dat hij me bang kan maken, intimideren en neerhalen." 

Reactie van het Democratische kamp
Chuck Schumer, de Democratische meerderheidsleider in de Senaat, roept op om de "bizarre en gevaarlijke" opmerkingen van Trump te veroordelen. "We kunnen niet toestaan dat deze man, Donald Trump, of iemand anders, dit soort lucifers gooit om vlammen aan te steken die onze democratie kunnen verteren".

(FVDV and AsD for Tagtik/Source: 20 Minutes/Illustration: Pixabay) 

FVDV

FVDV

Franco Vandevelde - Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren