Tagtik

Kerstfeest met stevige terreurdreiging in Keulen, Wenen en Madrid

Zowel in Oostenrijk, Duitsland als Spanje heeft de politie aanwijzingen ontvangen dat een islamistisch-terroristische cel mogelijk meerdere aanslagen zou willen plegen op Kerstmis of oudejaarsavond.

Volgens de informatie van Bild zouden kerstvieringen in Keulen, Wenen en Madrid het doelwit van een terreuraanval tijdens de feestdagen kunnen zijn.

In het kader van die dreiging vonden zaterdag reeds arrestaties plaats en werden extra veiligheidsmaatregelen ingevoerd. 

De Duitse politie heeft zaterdagavond in de Dom van Keulen alvast speurhonden ingezet na de waarschuwing over oudejaarsavond. "Ook al heeft de informatie betrekking op oudejaarsavond, vanaf vanavond (zaterdag, red.) zullen we er alles aan doen om de veiligheid van de bezoekers van de kathedraal op kerstavond te garanderen", zei de Keulse politiechef Michael Esser in een verklaring.

Ook in Oostenrijk werd het terreurniveau verhoogd. In Wenen zou vooral de Stephansdom een doelwit zijn. De Weense politie kondigt zelfs toegangscontroles aan met machinegeweren “om de algemene veiligheid van de mensen in Oostenrijk te behouden”. 

(Tagtik/Illustration picture: Photo by Robby McCullough on Unsplash)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren