Tagtik

Koning Filip hekelt 'barbaarse daad' van Rusland

Koning Filip heeft in een toespraak aan de Belgische troepen in Pabrade, in het oosten van Litouwen, de inval van Rusland in Oekraïne als een "barbaarse daad" veroordeeld.

Samen met de Litouwse president Gitanas Nauseda bracht de Belgische koning een bezoek aan de militaire basis van Pabrade, op een tiental kilometer van de Wit-Russische grens.

"De bondgenoten tonen hun solidariteit, maar ook hun vastberadenheid om onze vrijheden, onze democratische waarden en onze welvaart in stand te houden. Die solidariteit zien we hier vandaag weerspiegeld", zo sprak de koning over de eenheid binnen de NAVO-land. "Ik ben trots om te zien hoe de westerse landen zich verenigen tegen deze barbaarse daad, deze geweldplegingen, tegen deze golf van onbeschrijfelijk geweld", aldus de woorden van de koning over de inval in Oekraïne door de Russen, bij Het Nieuwsblad.

Het Belgische leger is met zo'n 150 militairen in Litouwen aanwezig als onderdeel van de missie ‘enhanced Forward Presence’ (eFP) van de NAVO in de drie Baltische staten en in Polen, samen met militairen van andere NAVO-landen Duitsland, Nederland, Noorwegen, Tsjechië en Luxemburg.

(Fausto by Tagtik/Source: Nieuwsblad/Picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren