Tagtik

“De invasie van Oekraïne was een vergissing”

De oorlog in Oekraïne zal eindigen wanneer Poetin besluit dat de invasie een vergissing was en dat hij zijn doelstellingen niet zal bereiken tegen een “aanvaardbare prijs”, zei de Poolse minister van Buitenlandse Zaken.

Minister Radoslaw Sikorski zei: “Voor Poetin is oorlog nu een voorwaarde voor zijn heerschappij, en waarschijnlijk voor zijn fysieke bestaan, geen prijs is te hoog voor hem.”

De baas van het Kremlin is genadeloos volgens de Poolse minister. “Poetin geeft niets om het aantal Russen dat sterft in 'slachtpartijen' en de verarming van Rusland.”

Hij voorspelt dan ook een turbulente nabije toekomst. “De oorlog van Rusland in Oekraïne zal eindigen wanneer Poetin zich realiseert dat hij niet langer in staat is om de oorlog te voeren. Poetin zelf zal op de een of andere manier sterven.”

Anton Geraschenko, officieel adviseur en voormalig onderminister bij het Oekraïense ministerie van Binnenlandse Zaken en voormalig lid van het Oekraïense parlement, blikt ook al vooruit naar het einde van de Russische invasie.

“De oorlogscapaciteiten van de Russische economie en het leger zijn niet onbeperkt. Oekraïne helpen zijn defensie-industrie te ontwikkelen is één manier om Rusland te verzwakken. Oekraïnes bondgenoten hebben de middelen om Rusland uit te putten en Oekraïne dichter bij de overwinning te brengen. We zijn Polen en al onze bondgenoten dankbaar dat ze achter ons staan terwijl Oekraïne de toekomst van de wereldwijde democratie verdedigt.”

(FVDV and FM for Tagtik/Source: X/Photo: Pixabay)

FVDV

FVDV

Franco Vandevelde - Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren