Tagtik

“Een Rusland zonder Poetin”, begrafenis onder hoogspanning (VIDEO)

Russen trotseren de angst en komen massaal naar de begrafenis van Navalny.

Duizenden Russen woonden de begrafenis van oppositieleider Alexei Navalny bij, ondanks strikte politiemaatregelen en waarschuwingen van de autoriteiten over de gevolgen van het bijwonen van ongeoorloofde evenementen. "Navalny was het geweten van de natie. En hoewel ik bang ben, heb ik het geweten verkozen boven angst en daarom ben ik hier", zei Svetlana, een 65-jarige vrouw.

Het afscheid van de Russische oppositieleider Alexei Navalny, die in de gevangenis stierf, vond vrijdag in een kerk in het Mariino-district in Moskou plaats. De kist met zijn lichaam werd vervoerd naar de Borisovo-begraafplaats, waar hij zal worden begraven. De wake duurde iets meer dan een halfuur en de duizenden aanhangers van de oppositieleider die zich rond de kerk hadden verzameld, konden niet naar binnen om hun respect te betuigen.

De begraving van Navalny vond plaats op een begraafplaats waar de veiligheidsmaatregelen werden opgeheven. Veel mensen verzamelden dan ook op de begraafplaats om de begraving bij te wonen.

Ondertussen blijft het Kremlin waarschuwen voor het overtreden van de Russische wet met betrekking tot de organisatie van ongeoorloofde protesten bij de begrafenis van de Russische oppositieleider.

(Tagtik/Source: Instagram/Photo: Evegueny Feldman - Licensed under  Creative Common CC BY SA 4.0)

 
 
 
 
 
Voir cette publication sur Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Une publication partagée par Навальный LIVE (@navalny.live)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren