Tagtik

Leger van Kim Jong-un klaar om het op te nemen tegen de Verenigde Staten

Op dinsdag 10 september gaf de Noord-Koreaanse leider aan dat hij de nucleaire strijdkrachten van het land verder wil ontwikkelen. 

Geconfronteerd met “meer gediversifieerde dreigingen” van de Verenigde Staten en Zuid-Korea, wil Kim Jong-un doorgaan met het ontwikkelen van Noord-Korea's nucleaire arsenaal, en tegelijkertijd garanderen dat Pyongyang een “verantwoordelijke” nucleaire macht is, meldt het Franse mediakanaal Le Figaro. “Onze kernwapens, die worden gebruikt om onszelf te verdedigen, vormen voor niemand een bedreiging”, zei hij. 

Volgens hem moeten de inzetmogelijkheden van de nucleaire strijdkrachten worden geperfectioneerd. Op de 76e verjaardag van de oprichting van de Democratische Volksrepubliek Korea bleef hij maar hameren: hij zou zijn inspanningen verdubbelen om ervoor te zorgen dat zijn strijdkrachten, inclusief zijn nucleaire strijdkrachten, “volledig gevechtsklaar” zouden zijn. Deze aankondiging komt op een moment dat de spanningen tussen de twee Korea's dagelijks toenemen. Onlangs werden 250 lanceerinrichtingen voor ballistische raketten opgesteld aan de grens met het Zuiden. 

(FVDV and Manon Pierre for Tagtik/Source: Le Figaro/Illustration: Unsplash)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren