Tagtik

Minderjarige asielzoekers randen meisjes aan in Gents zwembad

Minderjarige jongens hebben donderdag verschillende meisjes betast en aangerand in het Gentse zwemcomplex Rozebroeken. Ze gedroegen zich agressief en raakten de borsten en geslachtsdelen van meisjes aan. De redders en het zwembadpersoneel grepen meteen in toen ze het in de gaten hadden. De politie werd er onmiddellijk bijgehaald.

Verhoord en vrijgelaten
De twee minderjarige jongeren werden opgepakt en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Hun identiteiten werden genoteerd en ze hebben een verklaring afgelegd. Het gaat om twee minderjarigen met het statuut van asielzoeker. De twee minderjarigen werden in overleg met het parket donderdag vrijgelaten. Het onderzoek loopt nog. “De processen-verbaal worden overgemaakt en het parket zal hier een passend gevolg aan geven”, stelt Eva Houpels van de Gentse lokale politie.

De camerabeelden vanuit het zwemcomplex werden aan de politie gegeven en de namen van de twee minderjarige jongens zijn op de zwarte lijst gezet. Bijgevolg zijn ze niet meer welkom in de 4 Lago-zwembaden in Vlaanderen.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren