Tagtik

Nederlandse visser redt drenkeling die dagenlang ronddobberde op boei

De bemanning van een Nederlands schip heeft donderdagochtend voor een serieuze heldendaad gezorgd.

De bemanning van schip De Madelaine uit het Nederlandse Urk zag plots een man in zwembroek die zich vastklampte aan een boei in Het Kanaal op zo'n 20 kilometer van de kust. De zeelui aarzelden geen seconde en haalden de man aan boord.

De drenkeling dobberde rond in de zeestraat tussen Frankrijk en Engeland. De man was duidelijk in nood. De gezondheidstoestand van de man bleek erg slecht te zijn. “Hij zag er uitgemergeld uit. We hebben hem in doeken afgedroogd en hem kleren gegeven. Zijn temperatuur was erg laag. Ook zat hij onder de schrammen en was hij misselijk. Dat kan ook niet anders van dat gezwiep op zo’n boei”, vertelt de kapitein van het Nederlandse schip bij AD.

De man bleek vanuit Dover met zijn kajak vertrokken te zijn. Die bleek echter omgeslagen en gezonken, waarna de man moederziel alleen op zee terecht kwam. Hij at vervolgens dagenlang  krabbetjes, mosseltjes en zeewier. Hij bleek 28 jaar oud te zijn en was afkomstig uit Engeland. Een helikopter van de kustwacht kwam de uitgeputte man onmiddellijk halen op het Nederlandse schip. Hij zou twee tot drie dagen rondgedobberd hebben op zee. Hij werd opgenomen op de intensive care van een ziekenhuis in Boulogne-sur-mer.

(Skwadra by Tagtik/Source: AD/Picture: Twitter bemanning)

Ook dit kan u interesseren