Tagtik

'Now or never': zonder extra hulp verliest Oekraïne deze oorlog

De Oekraïense president Volodimir Zelenski zei zondag dat zijn land de oorlog tegen Rusland zou verliezen als het Amerikaanse Congres geen militair hulppakket goedkeurde dat gericht was op het afweren van de invasie door de troepen van Moskou.

“Het is noodzakelijk om het Congres uitdrukkelijk te vertellen dat als het Oekraïne niet helpt, Oekraïne de oorlog zal verliezen”, zei Zelensky tijdens een videoconferentie van de fondsenwervende groep van zijn regering.

Bovendien uitte president Zelenski de wens van zijn regering om kredieten af ​​te sluiten voor de onmiddellijke aankoop van wapens, in plaats van te wachten op donaties van de Verenigde Staten en hun bondgenoten. Als de Verenigde Staten militaire hulp “vandaag op krediet” of “over een jaar gratis” aanbieden, zal Kiev voor het eerste kiezen. "Er valt geen keuze te maken. Hoe eerder hoe beter", zei hij in een interview.

Hij benadrukte ook dat de Amerikaanse militaire hulp van “cruciaal belang” was, maar waarschuwde dat Oekraïne “gegijzeld werd door de situatie”.

“Helaas is de kwestie van de Russische oorlog tegen Oekraïne een politieke kwestie geworden in de Verenigde Staten, terwijl de veiligheid van de hele wereld op het spel staat”, benadrukte hij.

(SR and FM for Tagtik/Photo: President Of Ukraine via wikiCommons under licensee Creative Commons CC0 1.0)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren