Tagtik

"Oekraïense inval in Rusland moet bufferzone creëren"

De Oekraïense inval in de Russische grensregio Koersk heeft als doel een bufferzone te creëren tussen de twee landen in oorlog. Dat zei de Oekraïense president Volodimir Zelenski zondagavond.

"Het is onze belangrijkste taak in defensieve operaties om zo veel mogelijk Russisch oorlogspotentieel te vernietigen en een zo groot mogelijk tegenoffensief uit te voeren. Een bufferzone op het grondgebied van de aanvaller hoort daarbij", zei Zelenski in een video op X. "Alles dat schade toebrengt aan het Russische leger, Rusland, hun militaire industrie en economie zorgt ervoor dat de oorlog niet verder uitbreidt en brengt ons dichter bij een rechtvaardig einde van deze aanval."

De aanval van Oekraïne op Russisch grondgebied in de grensregio Koersk begon op 6 augustus. Oekraïense troepen staken nu bijna twee weken geleden de grens met Rusland over en rukten meteen flink op. En dat verliep verrassend vlot. Volgens de Oekraïense opperbevelhebber Oleksandr Sirski hadden zijn troepen na slechts enkele dagen “al 1.000 vierkante kilometer Russisch terrein onder controle”. 

(SR for Tagtik/Illustration picture: President Of Ukraine from Ykpaiha licensed under CC0 via Wikimedia Commons)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren