Tagtik

Paniek in het Kremlin: Poetin heeft de controle verloren

De Oekraïense president Volodymir Zelensky heeft voor het eerst bevestigd dat de Oekraïense strijdkrachten een operatie uitvoeren in de regio Koersk.

Op dit moment is ongeveer 1000 vierkante kilometer Russisch grondgebied onder controle van de Oekraïense strijdkrachten, vertelde de opperbevelhebber van de Oekraïense strijdkrachten, Alexander Syrski, aan de Oekraïense president.

Militair expert Sergei Grabsky merkte op dat de Russische vijand geen plan had voor de strategische verdediging van de Russische regio's en nu aan het improviseren was door eenheden uit minder actieve sectoren van het front, zoals Kharkov, Kupyansk en Kherson, over te plaatsen om sleutelposities te bezetten.

Vladimir Poetin van zijn kant wordt steeds nerveuzer. Hij keek eerder vol vertrouwen uit naar onderhandelingen met Oekraïne, maar is nu van toon veranderd en heeft verklaard dat er "niets is om over te praten met Kiev".

"Maar over wat voor soort onderhandelingen kunnen we praten, waar kunnen we zelfs met hen over praten?", klinkt het nu opnieuw in het Kremlin.

(FVDV and AmBar for Tagtik/Photo: Pixabay)

FVDV

FVDV

Franco Vandevelde - Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren