Tagtik

'Poetin heeft nachtmerries van Ceausescu, Saddam Hussein en Bin Laden'

Op de set van de Franse nieuwszender LCI gaf de Frans-Russische actrice Macha Méril haar optimistische kijk op het conflict tussen Oekraïne en Rusland.

Macha Méril heeft veel contacten in Rusland en ze voelt een beweging opkomen tegen Vladimir Poetin.

“Het zal een keer slecht aflopen met Poetin, want hij wordt achtervolgd door zijn eigen ondergang. Bovendien blijven de beelden van hoe Ceausescu, Saddam Hoessein en vooral Bin Laden aan hun einde zijn gekomen in zijn hoofd rondgaan. Het kan van de ene op de andere dag afgelopen zijn. En dan is er nog de hoop van Vladimir Kara Murza, de man die tegen Poetin is”.

En ze vervolgt: “Het gaat niet alleen om Oekraïne, het gaat om meer dan dat. Het gaat om regimeverandering in Rusland. Dat is wat niet duidelijk is. We moeten begrijpen dat Poetin moet vallen. En hij zal vallen. Meer dan je denkt.”

De Franse brigadegeneraal Nicolas Richoux heeft echter een andere mening:
“Voor het Westen is het uiteindelijke doel niet een volledige verandering van het regime. Het uiteindelijke doel is gewoon om Poetin te stoppen in Oekraïne. Maar tegelijkertijd is er nog steeds de angst dat Rusland uit elkaar valt. Die bestaat in het Westen, dat valt niet te ontkennen.”

(SR and AmBar for Tagtik/Source: LCI/Photo: Pixabay)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren