Tagtik

Poetin in het nauw gedreven: hoelang houdt hij dit nog vol?

De meest recente gebeurtenissen; zoals de arrestatie of diskwalificatie van tegenstanders bij de verkiezingen en de arrestaties van journalisten, bewijzen misschien wel dat de leider  van het Kremlin begint te vrezen dat hij van zijn voetstuk zal vallen. Hij lijkt nerveus in het rond te trappen tegen alles en iedereen dat beweegt rondom hem.

Minstens 32 mensen werden gearresteerd – de meesten van hen journalisten – tijdens een demonstratie georganiseerd door de organisatie van vrouwen en ouders van Russische militairen. Ze waren herkenbaar door het dragen van een witte sjaal.

Onder de eerste 25 arrestanten bevinden zich medewerkers van media als ‘Mozhem Obyasnit’, ‘Kommersant’, persbureau AFP en zelfs ‘Der Spiegel’.

Zeven andere journalisten werden gearresteerd voor het hoofdkwartier van de presidentiële campagne van de aftredende president Vladimir Poetin in Moskou, waar de demonstranten vervolgens naartoe trokken. Onder de arrestanten bevond zich ook een medewerker van de Japanse televisiezender Fuji TV.

Het nieuwsportaal Sota publiceerde verschillende video's waarin te zien is hoe de politie journalisten weghaalde. Ze droegen vesten die hen identificeerden als persmedewerkers. “Vrijwel alle mannelijke journalisten zijn gearresteerd”, meldt Sota.

(Tagtik/Source: agencies/Illustration: License under Creative Common CC BY 4.0)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren