Tagtik

Poetin laat weten wat hij allemaal bezit

In maart van dit jaar zijn er presidentsverkiezingen in Rusland en daarvoor moet Vladimir Poetin zich laten registreren als kandidaat. Daarvoor moet hij ook vrijgeven welke inkomsten hij heeft en wat hij bezit.

Die financiële aangifte van Poetin is nu vrijgegeven door de Centrale Verkiezingscommissie van de Russische Federatie en is vrij... verbazend te noemen.

Volgens dat document heeft hij de afgelopen zes jaar in totaal 67,59 miljoen roebel of 694.421 euro verdiend. Als bezittingen geeft hij een appartement van 77 vierkante meter bezit, een garage van 18 vierkante meter in Sint-Petersburg en drie wagens (eentje uit 1960, eentje uit 1965 en eentje uit 2009) op. Verspreid over 10 banken bezit hij 54,41 miljoen roebel (559.663 euro). In Moskou betrekt hij nog een appartement van 153,7 vierkante meter dat hij van de Russische regering mag gebruiken.

Een heel bescheiden bezit dus volgens dit document dat veel verbazing wekt. Het Amerikaanse zakenblad Forbes schat zijn vermogen immers op maar liefst 200 miljard euro: daarmee is hij een van de rijkste mensen ter wereld.

(HL/Source: Moscow Times, HLN/Illustration picture: Pixabay)

HL

HL

Data journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren