Tagtik

"Poetin loopt gevaar"

In beide kampen zijn drone-aanvallen tegenwoordig dagelijkse kost. Aan Oekraïense zijde voert het leger steeds meer offensieven uit in de oblast Novgorod in het noordwesten van Rusland, waar de residentie van het hoofd van het Kremlin zich bevindt. 

De Oekraïense strijdkrachten richten zich op specifieke doelen in vijandelijk gebied, waardoor Rusland gedwongen wordt zijn luchtafweer te versterken. Volgens ISW, The Institute for the Study of War, waarover Midi Libre bericht, werden op 6 mei "minstens zeven Pantsir-1 luchtverdedigingssystemen rond de luxueuze villa van Vladimir Poetin" vastgelegd op beelden. Deze speciale apparatuur kan drones, vliegtuigen en helikopters op korte en middellange afstand vernietigen. 

Is Poetin in gevaar?
Volgens de ISW zijn deze verdedigingssystemen slechts een kunstgreep, omdat Oekraïense drones ze gemakkelijk kunnen omzeilen. Bovendien heeft Rusland er niet genoeg om deze regio van het land te beschermen. "Het leger heeft zelfs moeite om de best beschermde gebieden van het land te verdedigen", benadrukt het instituut. 

(SR and Manon Pierre for Tagtik/Source: Midi Libre/Picture: The Presidential Press and Information Office via Wikicommons under license Creative Commons CC BY 4.0)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren