Tagtik

Poetin met vergiftigd geschenk voor Kim Jong-un

Twee weken geleden bezocht de Russische president Noord-Korea. En hij kwam niet met lege handen op bezoek bij Kim Jong-un. 

Vladimir Poetin overhandigde zijn Noord-Koreaanse tegenhanger een luxueuze limousine: volgens persbureau Reuters was het een Aurus Senat van Sollers, een "Russische Rolls Royce". De prijs van een instapmodel van Sollers ligt rond de 500.000 euro.  

Stel je de twee staatsleiders voor aan het stuur van een imposante limousine, allebei met fonkelende ogen. Het was een opvallend tafereel, dat al snel viraal ging.  

Mes in de rug?
Volgens het Londense persbureau Reuters, dat de hand wist te leggen op douanedocumenten, kwamen bepaalde onderdelen van de limousine echter uit Zuid-Korea (de grootste vijand van Kim Jong-un), waaronder schakelaars, sensoren en programmeerbare bedieningselementen. Sollers zou verschillende onderdelen hebben geïmporteerd om zijn voertuigen te produceren. 

Zal de Noord-Koreaanse president blijven glimlachen aan het stuur van zijn kado? 

(FVDV and Manon Pierre for Tagtik/Illustration picture: Image of Kremlin.ru via Wikicommons under license Creative Commons Attribution 4.0)

FVDV

FVDV

Franco Vandevelde - Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren