Tagtik

Poetins troepen schieten Playboy-covermodel in het hoofd

Model en tv-presentatrice Iryna Bilotserkovets kreeg eind februari 2022 een kogel in het hoofd van Russische troepen toen ze met de wagen uit Kiev probeerde te vluchten met haar drie kinderen richting West-Oekraïne.

Ze slaagde er nog in de auto tot stilstand te brengen en nam afscheid van haar kinderen. “Ik voelde dat ik ging sterven, ik voelde het leven als het ware uit mijn lichaam stromen”, vertelt ze aan ITV. Iryna werd een paar dagen later wakker in een ziekenhuisbed. 

Voorbijgangers hadden zich over haar kinderen ontfermd en zorgden ervoor dat ze veilig ondergebracht werden. Iryna was er zelf slecht aan toe. "Ze hadden me tien uur lang geopereerd om een kogel uit mijn hoofd te halen. Mijn hersenen waren gelukkig niet geraakt. Maar er was een gezichtsreconstructie nodig. En, zo vertelde hij me voorzichtig, ondanks alle inspanningen hadden ze mijn linkeroog niet kunnen redden", zegt ze exclusief aan ITV.

De volgende vijf dagen werd ze volgepompt met sterke pijnstillers en werd ze aan de beademing gehouden. Want ze moest nog meerdere operaties aan het hoofd ondergaan. Met de hulp van haar familie kon ze naar een gespecialiceerd ziekenhuis in Düsseldorf overgebracht worden. Ze onderging vele gezichtsreconstructie-operaties. En ze poseerde intussen op de cover van Playboy, zonder linkeroog en met een ijzeren plaatje in de plaats. Ook verscheen ze opnieuw op televisie.

De bijzonder moedige Iryna gaf ter gelegenheid van de tweede verjaardag van de Russische invasie in Oekraïne een exclusief interview aan ITV en poseerde voor de cover van de Oekraïense versie van Playboy. In een soort van metalen bikini en met een ooglapje in de vorm van een hartje. 

(Tagtik/Source: ITV - Playboy - The Sun/Illustration picture: Dominik Sostmann for Unsplash)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren